Love Tester Informatie

Een love tester, ook wel een love meter of liefdesmeter genoemd, is al veel ouder dan de online versies die we van het internet en van deze website kennen. Vroeger, voor het digitale tijdperk, bestonden ze in de vorm van machines en waren ze vaak in amusementshallen of op kermissen te vinden. Je kon hier dan samen met een jongen of meisje kijken of jullie geschikt waren voor elkaar. De machine deed dit aan de hand van het vocht op het huid oppervlakte van de handen of hij mat de temperatuur van de beide spelers. Er waren natuurlijk ook love tester die nep waren en zomaar een uitslag gaven, ze waren bedoeld als vermaak en niet voor een echte betrouwbare uitslag.

De Nintendo Love Tester

Nintendo heeft niet altijd video games gemaakt, het bedrijf bestaat al meer dan 100 jaar en voor de digitale revolutie maakte ze speelgoed en speelkaarten voor kinderen. In 1969 kwamen ze op de markt met de allereerste love tester, verzonnen door Gunpei Yokoi, dezelfde man die de Game Boy en het bekende spel Metroid ontwikkelde.

Het apparaat had 2 metalen sensoren waarvan beide spelers er 1 vast moest houden. Het display van deze sensoren had een meter waarop de uitslag werd weergegeven, deze liep van 1 tot 100. Volgens Gunpei Yokoi werkte het apparaat het best als de spelers lieve dingen tegen elkaar vertelden en elkaar kusjes gaven tijdens de test.

Deze Nintendo love tester was het eerste apparaat van Nintendo dat elektronische componenten had en was ook het eerste apparaat dat buiten Japan werd verkocht. In de westerse landen kwam het apparaat op de markt met de naam “Liefdes leugendetector”. Nintendo maakte heel veel reclame op de tv en daarom werd het apparaat redelijk populair. In 1 van de reclames zag je een man en een vrouw die de meter gebruikte maar een slechte score kregen, daarna kwam er een andere man die de test deed met dezelfde vrouw en hij scoorde 100 procent, de vrouw viel meteen voor hem.

In juli 2010 maakte de love tester een comeback en werd opnieuw uitgebracht door het Japanse bedrijf Tenyo. De nieuwe versie van het apparaat plus de verpakking waren precies hetzelfde is als de versie uit de jaren 60, met goedkeuring van Nintendo uiteraard. De prijs was 50 euro.

De online love tester.

Met de komst van het internet gingen software ontwikkelaars zich richten op leuke spelletjes en zo werd ook de online versie van de love tester geboren. Als je in google zoekt kom je er 10-tallen tegen maar de beste en meest betrouwbare is uiteraard op onze website LoveTester.nl te vinden.